Nacházíte se na: Archív výstav a akcí » 2012 » Korea - historie a tradice » Jak „uvařit“ kimchi? »


Kalendář událostí

Březen 2019
Po Út St Čt So Ne
1 2 3
4 5

Masopust

6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26

Křižovatky slezské kinematografie

Filmový kritik a publicista Martin Jiroušek připravil pro přátele klasického filmu cyklus pěti setkání nad znovuobjevenými filmy ze 60. let z Ostravska (termíny následujících dílů cyklu: 24. 4., 28. 5.). Předpokládaná délka pořadu: 120 min. Jednotné vstupné: 30,- Kč. Začátek v 17 hodin.

27 28 29 30 31

Novinky

Jak „uvařit“ kimchi?

8. února od 16 hodin

Se Soyoun Ju (sojan dzu), přijemnou a milou Korejkou žijící v Ostravě, která si nechává říkat Soňa a hovoří výborně česky, se dozvíte co je nejtypičtější součást každého korejského jídla, tzv. kimchi a naučíte se je připravit. Při workshopu v rámci doprovodného programu výstavy Korea – historie a tradice vám bude odhaleno tajemství pokrmu starého téměř tři tisíce let, bez nějž se neobejde žádná korejská tabule. Vyzkoušíte přípravu klasického zelného kimchi a budete mít příležitost ochutnat i krajové úpravy kimchi okurkového či ředkvového.  Každý návštěvník obdrží recept na tuto pikantní specialitu.

Paní Soyoun Ju, která onemocněla, zastoupil Petr Vaňek, ředitel Oddělení vnějších vztahů a tiskový mluvčí Hyundai Motor Czech, s.r.o.

 


Foto: Viera Gřondělová


Akce: Otevřít verzi pro tisk


Soubory: