Nacházíte se na: Archiv výstav a akcí » 2012 » Korea - historie a tradice » Jak „uvařit“ kimchi? »


Kalendář událostí

Listopad 2025
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4

SBÍRÁME HOUBY / beseda

ÚTERÝ 4. 11., 17 h | Zveme na besedu věnovanou nejznámějším i méně známým houbám, jejich stanovištím a rozpoznávání v přírodě. Dozvíte se, jak bezpečně odlišit jedlé druhy od nejedlých a jedovatých dvojníků, kdy a kde houby nejlépe rostou a jak je správně sbírat, uchovávat a zpracovávat. Beseda s mykology Vítem Balnerem a Michalem Gracou je určena začátečníkům i zkušeným houbařům, kteří si chtějí rozšířit znalosti a podělit se o vlastní zkušenosti ze sběrů v českých lesích.

Vstupné: 90 Kč (plné) / 65 Kč (snížené)

5 6 7 8 9
10 11

JEDOVATÉ HOUBY / beseda

ÚTERÝ 11. 11., 17 h | Na druhé listopadové besedě s mykology Vítem Balnerem a Michalem Gracou se seznámíte s druhy hub, které je nutné dobře znát, abyste se při sběru neotrávili. Povídání přiblíží nejčastější nebezpečné druhy, jejich typické znaky a možné záměny s jedlými houbami. Dozvíte se také, jak při podezření na otravu postupovat a jak se při sběru chovat s ohledem na bezpečnost i ochranu přírody. Beseda je doplněna fotografiemi a ukázkami, které pomohou lépe rozpoznat rizikové houby v terénu.

Vstupné: 90 Kč (plné) / 65 Kč (snížené)

12 13 14 15 16
17 18 19 20

STOLIK POLSKI: Monte Cassino. Opowieść o wielkiej bitwie / Monte Cassino. Román o velké bitvě

ČTVRTEK 20. 11., 17 h | Listopadová beseda v rámci setkání mezikulturní platformy Stolik polski bude věnována tématu a knize „Bitva o Monte Cassino“ Melchiora Wańkowicze. Probíhá v polském jazyce. Vstup je volný.

21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Novinky

OTEVÍRACÍ DOBA BĚHEM VÁNOČNÍCH SVÁTKŮ

Vážení návštěvníci, během vánočních svátků máme otevřeno pouze ve dnech: 27. 12., 28. 12. a 30. 12. 2025. Těšíme se na vás.

19.11.2025 zobrazit


VOLNÉ PRACOVNÍ POZICE

Ostravské muzeum aktuálně vypisuje 3 výběrová řízení na pracovní pozice: Kurátor/ka historických fondů (umělecko-řemeslné podsbírky), Konzervátor/ka – restaurátor/ka, Technický pracovník / údržbář.

13.11.2025 zobrazit


Jak „uvařit“ kimchi?

8. února od 16 hodin

missing image /website/images/2012/korea/kimchi2

Se Soyoun Ju (sojan dzu), přijemnou a milou Korejkou žijící v Ostravě, která si nechává říkat Soňa a hovoří výborně česky, se dozvíte co je nejtypičtější součást každého korejského jídla, tzv. kimchi a naučíte se je připravit. Při workshopu v rámci doprovodného programu výstavy Korea – historie a tradice vám bude odhaleno tajemství pokrmu starého téměř tři tisíce let, bez nějž se neobejde žádná korejská tabule. Vyzkoušíte přípravu klasického zelného kimchi a budete mít příležitost ochutnat i krajové úpravy kimchi okurkového či ředkvového.  Každý návštěvník obdrží recept na tuto pikantní specialitu.

Paní Soyoun Ju, která onemocněla, zastoupil Petr Vaňek, ředitel Oddělení vnějších vztahů a tiskový mluvčí Hyundai Motor Czech, s.r.o.

 

missing folder /website/images/2012/korea/kimchi-workshop

Foto: Viera Gřondělová


Akce: Otevřít verzi pro tisk


Soubory: