Nacházíte se na: Archiv výstav a akcí » 2012 » Korea - historie a tradice » Jak „uvařit“ kimchi? »


Kalendář událostí

Březen 2024
Po Út St Čt So Ne
1 2 3
4 5 6

POLŠTINA VE VEŘEJNÉM PROSTORU MĚSTA OSTRAVY / přednáška / Stolik polski

6. března v 17 hodin

přednáškový sál Ostravského muzea

vstup volný

7 8 9 10
11 12 13 14

MÚZEJNÍ LITERÁRNÍ PODVEČER / KRAJINA MILOST Jindřicha Jenáčka a Jana Jiřího Víchy, OFM Cap.

14. března v 17 hodin
přednáškový sál Ostravského muzea
vstup 60 Kč / os.

přednáší PhDr. Lukáš Průša Ph.D.

15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Novinky

O Velikonocích máme otevřeno!

Během nadcházejících velikonočních svátků se otevírací doba Ostravského muzea nemění. Zavřeno zůstává pouze v pondělí 1. dubna

26.03.2024 zobrazit


Jak „uvařit“ kimchi?

8. února od 16 hodin

Se Soyoun Ju (sojan dzu), přijemnou a milou Korejkou žijící v Ostravě, která si nechává říkat Soňa a hovoří výborně česky, se dozvíte co je nejtypičtější součást každého korejského jídla, tzv. kimchi a naučíte se je připravit. Při workshopu v rámci doprovodného programu výstavy Korea – historie a tradice vám bude odhaleno tajemství pokrmu starého téměř tři tisíce let, bez nějž se neobejde žádná korejská tabule. Vyzkoušíte přípravu klasického zelného kimchi a budete mít příležitost ochutnat i krajové úpravy kimchi okurkového či ředkvového.  Každý návštěvník obdrží recept na tuto pikantní specialitu.

Paní Soyoun Ju, která onemocněla, zastoupil Petr Vaňek, ředitel Oddělení vnějších vztahů a tiskový mluvčí Hyundai Motor Czech, s.r.o.

 


Foto: Viera Gřondělová


Akce: Otevřít verzi pro tisk


Soubory: