Nacházíte se na: Archív výstav a akcí » 2012 » Korea - historie a tradice » Jak „uvařit“ kimchi? »


Kalendář událostí

Listopad 2020
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9

Jedlé houby / Vít Balner, Michal Graca

Podzimní cyklus přednášek s mykologickou tématikou, začátek v 17 hodin.

10 11 12 13 14 15
16

Houby na hrázích rybníků CHKO Poodří / Vít Balner, Michal Graca

Podzimní cyklus přednášek s mykologickou tématikou, začátek v 17 hodin.

17 18 19 20 21 22
23

PR Toulovcovy Maštale / Tereza Tejklová

Podzimní cyklus přednášek s mykologickou tématikou, začátek v 17 hodin.

24

Křižovatky slezské kinematografice - Syčák III.

24. listopad / 17 hod.: Nebezpečné Beskydy 3 aneb Pasáček z doliny (1983)

25 26 27 28 29
30

Houby na pískovnách / Lucie Zíbarová

Podzimní cyklus přednášek s mykologickou tématikou, začátek v 17 hodin.

Novinky

ZAVŘENO

Z důvodu nařízení vlády bude muzeum od 12.10. do odvolání zavřeno. Všechny akce a doprovodné programy jsou zrušeny. Děkujeme za pochopení.

09.10.2020 zobrazit


Jak „uvařit“ kimchi?

8. února od 16 hodin

Se Soyoun Ju (sojan dzu), přijemnou a milou Korejkou žijící v Ostravě, která si nechává říkat Soňa a hovoří výborně česky, se dozvíte co je nejtypičtější součást každého korejského jídla, tzv. kimchi a naučíte se je připravit. Při workshopu v rámci doprovodného programu výstavy Korea – historie a tradice vám bude odhaleno tajemství pokrmu starého téměř tři tisíce let, bez nějž se neobejde žádná korejská tabule. Vyzkoušíte přípravu klasického zelného kimchi a budete mít příležitost ochutnat i krajové úpravy kimchi okurkového či ředkvového.  Každý návštěvník obdrží recept na tuto pikantní specialitu.

Paní Soyoun Ju, která onemocněla, zastoupil Petr Vaňek, ředitel Oddělení vnějších vztahů a tiskový mluvčí Hyundai Motor Czech, s.r.o.

 


Foto: Viera Gřondělová


Akce: Otevřít verzi pro tisk


Soubory: