Ostravské muzeum

http://www.ostrmuz.cz/website/mainmenu/stranka-akcien/2021/do-sedel-2021/

Do sedel

Komentované vyjížďky Ostravou.

Projekt vznikl v roce 2020. Kulturně sportovní spolek Elegant ve spolupráci s Ostravským muzeem chtěli operativně nabídnout Ostravanům v prvním roce pandemie Covid 19 prázdninovou volnočasovou aktivitu zaměřenou na širokou veřejnost a děti. 

Cílem projektu je podpořit aktivní životní styl, městská kola a zájem veřejnosti o historii, kulturu a přírodní krásy Ostravy. Současně klademe důraz na osvětu v oblasti bezpečnosti, seznámení veřejnosti s cyklostezkami a možnostmi cyklodopravy v Ostravě.

Druhý ročník komentovaných vyjížděk Do sedel se bude konat od května do října 2021. Připravili jsme pro vás deset krásných tras s různými tématy např. Od parku k parku, Od divadla k divadlu, Od katedrály k dřevěnému kostelíku, Od kavárny k vinárně a mnohá další.

Díky úspěšnému loňskému ročníku a velkému zájmu se spolku Elegant letos podařilo do projektu zapojit další partnery a připravit atraktivní trasy, které budou doplněny o vstupy do památek, koncerty, workshopy a další překvapení.

Ke každé vyjížďce připraví Ostravské muzeum brožurku, která bude nabitá historickými a přírodopisnými zajímavostmi a obdrží ji zdarma každý účastník.

Na trase bude zajištěn servis i občerstvení a posílená stanoviště sdílených kol Nextbike Ostrava.

V případě nepříznivé pandemické situace připravíme pro účastníky interaktivní mapky vyjížděk doplněné o historické fotografie a výklad k jednotlivým zastavením. Účastníci si tak budou moci trasy projet sami podle mapky, pustit komentář a objevovat historii, přírodu i překrásné příběhy Ostravy.

Kompletní informace o trasách, náročnost, mapky, převýšení, počet km, označená zastavení, fotodokumentace trasy, vstupy do památek, občerstvovací stanice, posílená stanoviště Nextbike na trase a informace o vstupech a doprovodném programu najdete na www.elegantspolek.cz.

Komentované vyjížďky Do sedel jsou zdarma.

Registrace pro jednotlivé vyjížďky: https://elegantspolek.cz/akce/do-sedel-2021/


Kalendárium jednotlivých vyjížděk: